Zuid-Aziƫ: een 'vergeten' ramp met veel leedZuid-Azië: een 'vergeten' ramp met veel leed

De overstromingen in Zuid-Azië, gevolgd door zware regenval gedurende half augustus, veranderde in één klap het leven van miljoenen mensen. Iedere lach en ieder teken van geluk maakte plaats voor angst en verdriet. Honderden mensen verloren hun leven, duizenden raakten gewond en miljoenen mensen bleven alleen over zonder een plaats voor onderdak. Ieder gezicht werd geschaduwd door terreur en verdriet. De Nepalese hulpverlener Raju vertelt over de worstelingen tijdens en na de ramp:

“Vanuit het niets kwam de razende watervloed over ons dorp en vernietigde alles wat in de weg stond. Iedereen was in paniek en tegelijkertijd geschokt, verward en niet in staat om na te denken over wat ze moesten doen. We moesten rennen voor ons leven, maar de oudere mensen, vrouwen en kinderen konden nauwelijks wegkomen. Het is hartverscheurend om te zien dat deze genadeloze vloed jarenlang hard werk in één klap had vernietigd: onze huizen, vee, bezittingen… De pijn om te moeten toezien hoe onze geliefden door het woeste water werden opgeslokt, is bijna ondragelijk.  

We verloren zoveel geliefden, dat wij voor een moment ook wensten om niet langer te leven. Maar alle steun en de onschuldige gezichten van de kinderen hebben ons hoop gegeven om verder te leven. We proberen de hoop die we in Christus hebben door te geven aan onze omgeving, door via de kerk levensmiddelenpakketten, muskietennetten en waterfilters uit te delen. De kerk ziet er nu uit als een supermarkt, het is echt een plaats waar mensen naar toe gaan voor hun eerste levensbehoeften. Dank u wel, voor uw aanhoudende gebed. We bidden dat al onze hulp mag zijn tot de eer en verheerlijking van onze God!”