Aardbevingen MexicoIn enkele weken tijd is het leven in Mexico voor velen veranderd in een complete chaos. In totaal vier aardbevingen en verschillende naschokken hadden honderden slachtoffers tot gevolg. Naast het verdriet om verlies van familieleden staan echter ook vele duizenden gezinnen letterlijk op straat nu hun huis is ingestort. Zelfs de huizen die nog staande zijn gebleven worden nauwelijks bewoond. De angst voor een nieuwe aardbeving is overal voelbaar.

Guadalupe vertelt: ‘Toen de aardbeving kwam, paste ik op mijn twee kleinkinderen. Ik trok hen onder het stapelbed in de slaapkamer en dat was onze redding. Toen de beving stopte, bleek dat het puin onze deur versperde, zodat we niet naar buiten konden. Gelukkig kwamen er studenten langs die ons naar buiten hielpen. Ik dank God dat mijn kleinkinderen en ik gespaard zijn gebleven! Maar hoe het verder moet weet ik niet. Samen met mijn dochter, een alleenstaande moeder, kon ik al bijna niet rondkomen. Hoe moet ik dan ooit mijn huis herbouwen?’

Bijzondere Noden ondersteunt een christelijke partnerorganisatie in Mexico die op dit moment een inventarisatie van de schade maakt om gericht hulp te kunnen geven. We zullen ondersteunen bij de herbouw van huizen én  bij het verwerken van deze traumatische ervaring. En dat is nodig. De kleinzoon van Guadalupe durft geen huis meer binnen te gaan als er geen stapelbed is. Want waar zou hij anders heen moeten vluchten als er een aardbeving komt?

Helpt u ons helpen? Lees meer over onze noodhulp op de projectenpagina.