Noodhulp Haïti en Cuba - Cuba

nu
€ 327.540,-
binnen!


De verwoestende orkaan Matthew richtte in oktober 2016 grote schade aan in delen van het Caribisch gebied. De landen Haïti en Cuba werden het zwaarst getroffen. De orkaan raasde over het land met windsnelheden die 230 km per uur haalden en lieten grote ravages achter. Er zijn meer dan 1000 slachtoffers te betreuren en heel veel huizen zijn verwoest. De bevolking van het toch al arme, instabiele Haïti en communistische Cuba is zwaar getroffen.

Bijzondere Noden heeft, als de handen van de kerk, hulp geboden in deze nood en bij de wederopbouw van deze landen. Daarbij werken we zoveel mogelijk samen met lokale kerken of christelijke organisaties. In Haïti verleenden we na de aardbeving in 2010 veel hulp en vandaag de dag zijn we nog steeds aanwezig in het land. Nu is het land opnieuw zwaar getroffen en is er opnieuw extra steun nodig. Hierbij werken we onder andere samen met Woord & Daad.

In het oosten van Cuba zijn veel kleine christengemeenten. Deze situatie is voor hen bij uitstek een gelegenheid om het Woord dat zij belijden in de praktijk te brengen. De noodhulp in Cuba loopt dan ook voornamelijk via deze gemeenten. Hierbij werken we samen met Spaanse Evangelische Zending (SEZ).

 

Video

Verhaal