Diaconale ondersteuning zendingsgemeenten Ecuador - Ecuador

nog
€ 41.878,-
nodig!

Een lange geschiedenis van kolonisatie en onafhankelijkheidsstrijd zorgden voor een zwakke economie in Ecuador. Zowel in de stad als op het platteland is veel armoede. De huizen en infrastructuur is erg kwetsbaar voor natuurgeweld.

In Ecuador wordt door de gereformeerde gemeenten zending bedreven in een viertal steden. De Fundacion Christiana Esteban ondersteunt dit werk met diaconale projecten. In een omgeving van armoede en achterstand willen de jonge zendingsgemeenten de meest kwetsbaren steunen met voedselpakketten, schoolmaterialen en gezondheidsprojecten.

Win-win

Verder maakt de kerk het ook mogelijk dat een aantal jongeren uit de gemeenten kunnen studeren. Deze studiebeurzen zijn belangrijk voor de toekomst van de gemeente. Zo kunnen jongeren in de toekomst een eigen gezin onderhouden en bijdragen aan hun eigen gemeente. In ruil voor deze steun zijn de jongeren actief in de gemeente, bijvoorbeeld als leider van de zondagsschool.

Draag bij!

De stichting Esteban wil door praktische hulp gestalte geven aan het Evangelie. Helpt u mee om onze zendingsgemeente te steunen? Voor € 12,50 krijgt een kind uit een achterstandswijk een tas met schoolspullen

Verhaal

David (19) zit in het tweede jaar van zijn studie Civiele Techniek. Voor hem, een jongen uit een achterstandswijk, is het niet vanzelfsprekend om te studeren. David kreeg deze mogelijkheid dankzij een studiebeurs van Esteban. Ondanks zijn drukke studie doet hij zijn best om tijd vrij te maken voor de kerk. Ook dát is niet gewoon voor een jongen uit deze wijk.

"Door een diaconaal project ben ik in de kerk terechtgekomen"

David vertelt hoe hij in de kerk gekomen is: “Toen mijn moeder zwanger was van mij, was er een medisch project in de kerk. Vanwege haar zwangerschap ging ze daarheen. Daardoor kwam ze in aanraking met de kerk; uiteindelijk is ze lid geworden. Zo ben ik, door een diaconaal project, ook in de kerk terechtgekomen. En ik ben er gebleven. Ik zie in mijn familie dat dat niet vanzelfsprekend is. Mijn oudere broers gaan niet meer naar de kerk en zijn verstrikt geraakt in verslavingen. Ik vind dat heel moeilijk te begrijpen. Maar in deze dingen vind ik troost in Gods Woord, in het bijzonder in het leven van Job. Ik heb daaruit geleerd dat er veel moeilijkheden in je leven kunnen zijn, maar dat betekent nog niet dat de Heere niet naar je omziet. Soms zijn er beproevingen of verleidingen in ons leven, maar het belangrijkste is dat de Heere door deze moeilijkheden heen in ons werkt.”